(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Langoše + typ na zmražení :o)

Potřebné ingredience
250 g hl. mouky, 40 g droždí, špetka soli, kostka cukru, necelé 2 dcl mléka
Postup přípravy
Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, dáme kostku (lžičku) cukru, zalijeme asi 1 dcl mléka a necháme vzejít kvásek. pak znovu zalijeme zbytkem mléka, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujem lžící kousky (asi 10 ks), poklademe na pomoučený vál, uděláme bochánky a necháme znovu chvíli vykynout. Pak rukama vytahujeme do placek a vkládáme do rozpáleného oleje.Opékáme po obou stranách. Pozor, opékají se velmi rychle :o)
Hotové mažeme česnekem rozmíchaným s vodou, kečupem a sypeme sýrem, nebo mažeme marmeládou a posypeme mouč. cukrem. Prostě to kdo co má rád :o))
Od má známe mám super fígl. Pokud si dáváte rádi langoše často a nechce se vám je dělat, nebo sníte jen třeba polovinu várky, tak je zmražte, ale pozor !!! Langoše osmažte ve větší vrstvě oleje na pánvi - jen aby se těsto zatáhlo, musí zůstat úplně světlé. Skládejte je na sebe - až vychladnou, dejte je do pytlíčků a do mrazáku, pak nemusíte rozmrazovat, zrmzlé dejte do friťáku a máte je jako čerstvé :o)) já už to ani jinak nedělám. dělám si takhle celou várku, i ty co chci hned jíst, protože z friťáku jsou lepší a vadí mi že z nich padá mouka do frit. hrnce, takhle zůstane na pánvi a friťák zůstane čistý.
Hotové mažeme česnekem rozmíchaným s vodou, kečupem a sypeme sýrem, nebo mažeme marmeládou a posypeme mouč. cukrem. Prostě to kdo co má rád :o))
Od má známe mám super fígl. Pokud si dáváte rádi langoše často a nechce se vám je dělat, nebo sníte jen třeba polovinu várky, tak je zmražte, ale pozor !!! Langoše osmažte ve větší vrstvě oleje na pánvi - jen aby se těsto zatáhlo, musí zůstat úplně světlé. Skládejte je na sebe - až vychladnou, dejte je do pytlíčků a do mrazáku, pak nemusíte rozmrazovat, zrmzlé dejte do friťáku a máte je jako čerstvé :o)) já už to ani jinak nedělám. dělám si takhle celou várku, i ty co chci hned jíst, protože z friťáku jsou lepší a vadí mi že z nich padá mouka do frit. hrnce, takhle zůstane na pánvi a friťák zůstane čistý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
26. 5. 2014, 12:46



nahlásit
sarlota03
(upraveno)
24. 5. 2010, 15:15
DOBRÝ DEN LUCIE, ZAUJAL MĚ VÁŠ RECEPT NA LANGOŠE A TYP NA ZMRAZENÍ. CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT JESTLI DOPEČENÉ LANGOŠE Z MRAZÁKU NEJSOU MOC NASÁKLÉ OLEJEM. URČITĚ RECEPT VYZKOUŠÍM . DĚKUJI JANA
nahlásit

nikol.čekan
(upraveno)
31. 8. 2009, 10:30
Já je dneska jdu dělat podle vašeho receptu po druhé
poprvé byli
výborné tak snad se zase povedou



nahlásit

petulilinda
(upraveno)
4. 6. 2008, 13:13
Dobrý den dělala jsem vaše langoše a mohu všem doporučit byli výbornééééééééééééééééééééééééééé



nahlásit

lindek
(upraveno)
14. 3. 2008, 18:43
Lucinko, langošů jsem se bála, dělala jsem je poprvé podle vašeho receptu a celá rodinka se olizovala až za ušima.
My s manželem klasika česnek, kečup, sýr a dcerka máslo, vanilkový cukr a kakao. Určitě budou u nás častěji, děkujeme!









nahlásit